EN / SV /
Login
Tillbaka

Tältning

Tältning

Under Fjällräven Classic sover du i ditt eget tält som du bär med dig.

Notera att efter Checkpoint Kieron kommer du in i Abisko Nationalpark, där råder tältförbud utom vid Nissunjåkk, 5 km från mål. Du får också tälta vid Abiskojaurestugorna.

 

Det finns bastu vid Sälka, Alesjaure och Abiskojaure som du får använda som Fjällräven Classicdeltagare, vi ber om hjälp med att hålla fräsch, fylla på vatten och ved så att vi kan håll bastuarna öppna.

 

När du ska slå upp ditt tält tänk på detta:

Leta upp en plan plats med ett hållbart underlag. Gärna på grus, torrt gräs, klippa eller på en  etablerad lägerplats.

Se till att du har närhet till vatten men undvik att slå upp tältet i direkt anslutning till vattendrag.

Visa hänsyn till andra som tältar.

När du tar bryter läger, återställ platsen i samma skick du fann den – och självklart ta med allt skräp du producerat.

Använd i första hand de toa-tält som Fjällräven Classic ställt upp vid checkpoints och vid STFs stugorna.

Under fjällräven Classic får du inte sova i STFs fjällstugor.

Du får handla i butikerna längs leden vid Kebnekaise, Sälka och Alesjaure.

 

Det är inte tillåtet att sova eller söka skydd i Svenska Turistföreningens stugor, om det inte är en nödsituation. Du kan välja att tält nära stugplatserna, vid checkpoints men även överallt längs hela leden utom i Abisko nationalpark.  Om butikerna kan ha öppet med tanke på restriktionerna så kan  du också proviantera i stugornas butiker. Du får också besöka restaurangen på Kebnekaise Fjällstation och kaféet i Alesjaure.   Följer du inte reglerna som gäller kring övernattning och utnyttjandet av stugorna får du inte någon Fjällräven Classic-medalj vid målgång.

Packlista

Stämplar & Båt

Nedskräpning

Dela artikel:

We use cookies to give you the best possible experience when using our website and to make it easier for you to interact with the website. They also help us continually improve our site and provide you with offers tailored to your interests. By using our website you consent to the use of cookies. For further details about our use of cookies or how to opt out or change your preferences, please read our data protection statement and our cookie policy.